Menu

Tove Lo | Young Squage | Kim Ann Foxman [US]

Malmö

Moriska Paviljongen
fredag, 31 januari 2014 kl:22:00

Sista fredagen i januari presenterar vi en fullkomligt maxad festivalkväll.


Tove Lo spelar live i stora salongen innan Kim Ann Foxman [US] ställer sig bakom skivspelarna och vi plötsligt befinner oss i Berlins Berghain â?? Panorama Bar.


Spegelsalen formligen exploderar när den energiska och studsiga trion The Young Squage intar scenen och ger oss en konsert med inslag av hip hop, electronic, dubstep och house.


En hyllning till ung kärlek, stroboskop och stadspuls. Med So Tough! So Cute, DJ Rodde och Epic Battle [Utopin/Riket] är dans ett faktum.


>> Moriska Paviljongen
>> Fredag 31 januari · kl 22-03 · 150:-
>> Förköp 150:- via tickster.com
>> (ger förtur i kön och garanterad plats)
>> Eftersläpp efter konserterna 120:- (ca kl 00:30-03)


Bistron & warmup i stora salongen
>>So Tough! So Cute! gäst-DJ: Emmy Kafle
Kakburken på översta hyllan är länsad på all indiepop, twee, pop punk, post-punk och northern soul och motown soul som fanns. Lär er några dansteg av Calvin Johnson, Kathleen Hanna, Jonathan Richman och Ronnie Spector och kom och dansa med oss.


Stora salongen
>>Tove Lo [ca kl 23]
Hon har redan tagit musikvärlden med storm med de lika mörka som medryckande poplåtarna Love Ballad och Habits. Efter att ha tidigare skrivit låtar för artister som Icona Pop, Gavin Degraw, Girls Aloud och Cher Lloyd, är Tove Lo nu tillbaka med en ny egen singel. Out of Mind är en lika smutsig som skimrande låt om att gå vidare.


Med tunga elektroniska beats, kristallklara melodier och ärliga texter träffar hennes musik rakt i hjärtat. Det är låtar där varje ton slår an en känsla, vare sig det är kärlek eller sorg, eufori eller desperation. Tove Nilsson, 25, växte upp strax utanför Stockholm och hittade tidigt skrivandet som ett sätt att uttrycka sina tankar och känslor.


>> DJ Kim Ann Foxman
En av kanske världens coolaste tjejer behöver egentligen ingen närmare presentation men för er som undrar så var Kim sångerska i det hypade Hercules And Love Affair (DFA/New York). Som DJ ser hon till att hålla dansgolvet kokande med techno och house av klassiskt snitt.


Det senaste året har hon bland annat haft flera gigs på Berlins ökända Panorama Bar, Berghain, liksom Londons Lovebox Festival och Fabric. Hennes Soundcloud har fullkomligt exploderat och hennes-DJ mixar har lockat mer än 60 000 följare.


"She is mostly known for her engagement in the neo disco arrival Hercules And Love Affair and her Boy Scout quiffs, but deep down she is a raver-girl from Hawaii that ended up in New York as a DJ, jewelry designer and dyke style icon."


>> Epic Battle [Utopin/Riket]
Med en förkärlek till balla brudar och High Camp serverar Epic Battle en stadig mix av sammetslena melodier och svettiga beats â?? alltid på silverfat!


>> Spegelsalen
Young Squage [ca kl 00]
Trion som har lyckas kombinera det bästa från sina globala rötter i sin musik; Joshua är svensk-amerikan, Demba och Lamin kom till Sverige från Gambia på 90-talet. Från sin bas i Stockholm, där de tre startade Young Squage 2011, har de släppt låtar som har sin grund i energi och fest.


Transformer, deras senaste singel som medverkat i reklamspotten för Xide och som har över 700000 på Youtube, är ett glädjepiller har knappast lyckats undvikas av någon i Sverige. Deras lekfulla kreativitet och glädje låter sig inte begränsas i deras musik utan spiller över i bandets artwork, kläder och videos.


>> DJ Rodde
DJ Rodde har i över 20 års tid lirat och varit del utav olika urbanklubbar i regionen. Klubbar som kan nämnas är numera kultförklarade Klubb Hemlig (Lund) samt motsvarigheten i Malmö â?? Klubb Lovin'. DJ Rodde spelar på de flesta etablerade urbanklubbarna i regionen just nu.


www.moriskapaviljongen.se/index.php/eventpage/hela-programmet/19-happeningz/konsert/1251-moriskan-festival/


Moriska Paviljongen (i folkmun kallad "Moriskan") är en kulturbyggnad i Folkets Park i Malmö. Byggnaden ritades 1901 på uppdrag av arbetarrörelsen, av den polsk-judiske arkitekten Aron Wolff Krenzisky. Med sina sju torn och en tivoliarkitektur influerad av sekelskiftets orientalism, är den unik i sitt slag i Sverige. Huset invigdes 17 augusti 1902.

Datum / Tid

fredag, 31 januari 2014 kl: 22:00

Plats

Malmö, Moriska Paviljongen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

120

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad